maanantai 19. toukokuuta 2014

Päivä Helsingissä 3.5.2014

Olin kyläilemässä kotiseudullani toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna vapun jälkeen. Suunnitelmissa oli lähteä siskoni kanssa Helsinkiin ostoksille ja lauantai-aamuna hyppäsimmekin junaan Kouvolasta. Aamu ei sitä ennen ollut aivan sujunut suunnitelmien mukaan. Vaikka heräsimme ajoissa, hirveä kiire ja sitä seurannut vitutus ahdisteli meitä. Pääsimme kuitenkin ongelmitta perille kaikesta huolimatta n. klo 10 aikoihin aamusta.

Heti ensimmäiseksi suuntasimme Kampin ostoskeskukseen, suuntana goottiliike Morticia. Ennen sinne pääsyämme jouduimme meikkaajan käsittelyyn, joka tahtoi pohjustaa kasvomme uudestaan Gayan mineraalituotteilla. No, mikä ettei. Olihan Gayan mineraalipuuteri jo meille tuttu kapistus ja itseasiassa yksi Helsingissä vierailun syy. Kummatkin saivat uuden naaman ja matkaan tuli kahdensadan euron (kääks) arvosta mineraalimeikkejä (puuteri, puhdistusmaito, pohjustusrasva, kulmaväri, kulmasivellin ja kaupan päälle luomiväri).

Sisko miesmeikkaajan käsittelyssä  :D

Matka jatkui Morticiaan. Liike oli täynnä upeita vaatteita ja asusteita, juuri sen tyylisiä mistä itse pidän. En pidä itseäni goottina, mutta vaatetyylini on jotakin siihen suuntaan. Morticiasta vaatteita löytyikin sitten jopa kolmensadan euron edestä. Ei, en ole ikinä kuluttanut vaatteisiin kerralla sellaista summaa, mutta koska löydän niin harvoin itselleni istuvia vaatteita, saati itseni tyylisiä, annoin tällä kertaa mennä.

Alla olevien vaatteiden lisäksi ostin kauan haikailemani mustan Burleskan vyötärökorsetin.

Kuvat: https://www.facebook.com/morticiahelsinki

Siskoni olisi myöskin halunnut ylävasemmalla olevan empireleikkauksella varustetun paidan, mutta kokoa oli ainoastaan yksi jäljellä. Jäi harmittamaan hänen puolestaan todella paljon :(

Suunta jatkui muutaman vaatekaupan jälkeen syömään. Päätimme poiketa katsastamassa minkälainen paikka Helsingin Hard Rock Cafe on. Se olikin hieman normaalista poikkeava. Vastassa oli aulaemäntä, joka ohjasi meidät istumaan vapaaseen pöytään, jonka lisäksi tarjoilijat puhuivat englantia. Eksoottinen kokemus tällaiselle ujolle maalaisjuntille :D Ruoka oli todella hyvää, sisustukseen oli nähty vaivaa ja erilaisia drinkkejäkin olisi ollut tarjolla.




Hard Rock Cafen seinällä oli näytillä mm. Madonnan vanha toppi.
Ruuaksi otin Vegefajitaksen lisukkeineen, Nams.
Vatsat täynnä hyvää ruokaa lähdimme Forumin ostoskeskukseen, jossa huomasin että olin jättänyt kassini Hard Rock Cafen pöydän alle. Juuri sen kassin, joka sisälsi kolmensadan euron arvosta vaatteita. ARGH. Minä ja hatarat aivoni! Onneksi joku oli huomannut asian ja isojen kiitosten satelemana sain kassin aulaemännältä takaisin. Huh.

Loppupäivä kului lisää vaatekauppoja kiertäen, kunnes iski ruuanjälkeinen makeanhimo. Ben & Jerry's tarjosi valikoiman erikoisia jäätelöitä, joista otin maapähkinävoijäätelöä ja juustokakkujäätelöä sisältävän annoksen kaikilla mausteilla. Annos sisälsi jäätelön lisäksi kermavaahtoa, vaahtokarkkeja, suklaakastiketta ja keksimuruja. Omnomnom.

Jäätelöannoksestani nousee pää
Niin on nannaa että naurattaa!

Kolmen sepän patsaalla
Kotiinlähdön koittaessa kummankaan kortti ei tahtonut toimia lippuautomaatilla, mutta juuri tällaisten tilanteiden vuoksi minulla on aina käteistä mukana! Pääsimme siis junaan ilman paniikkia. 
Päivä meni hyvin nopeasti kuten aina, mutta päivä oli pieniä takapakkeja lukuunottamatta onnistunut omalta osaltani :)


Lahden aseman autio rakennus
Onko aina pakko datailla?


On.

2 kommenttia:

  1. Ihana toi ruutumekko, tykkään tosi paljon tommosista tartan-/ruutujutuista.

    VastaaPoista
  2. Tartankuviot on kyllä kivoja, varsinkin eri väreissä :)

    VastaaPoista