sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Raakasuklaakakkukokeilu

Sokeriton ja vehnäjauhoton elämäntapa jatkuu. (Myönnettäköön etten halunnut kieltäytyä poikaystävän kaverin läksiäisissä tarjotusta voileipäkakusta, jota rohmusin monta palaa.) Viikonlopun kunniaksi kokeilin leipoa raakasuklaakakun, jonka ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta, täältä.

Silmiini sattui viime viikolla paikallisessa Citymarketissa sijaitseva luontaistuotepuoti, jossa huomasin myytävän paljonpuhuttua raakakaakaojauhetta ja kaakaovoita. Eilen sitten käväisin kaupassa kirjoitettuani listan tarvitsemistani tuotteista ja ilokseni sain kaiken tarvittavan, hieman erikoisemman, tuotteen sieltä (joita ei normikaupassa ole). Myyjälle kiitos hyvästä palvelusta :)

Luontaistuotepuodista kassiin lähti raakakaakaojauhe, kaakaovoi, agavesiirappi (korvaa sokerin) sekä neitsytkookosöljy. Kaikki melko tuntemattomia, mutta kokeilunarvoisia tuotteita minulle. Loput aineksista löysin Citymarketin puolelta.

1. Raakasuklaakakun aineksia

Kakku oli helppo tehdä, pohja- ja täyteainekset vain sekoitettiin yhteen ja taputeltiin/kaadettiin kakkuvuokaan. Ohjeessa kehotettiin laittamaan valmis kakku kolmeksi tunniksi jääkaappiin, mutta minä tunnettuna malttamattomana herkkuperseenä laitoin kakun tunniksi pakkaseen säästääkseni aikaa. Hyvä tuli.



Valmis kakku näyttää tältä
Koristelin kakun ohjeen mukaan vadelmilla ja mintunlehdillä. Valmis kakku oli hyvää, mutta äkkimakeaa. Jo yksi pala riittää viemään suurenkin makeannälän pois, kahden palan jälkeen alkoi jo ellottaa (silti oli pakko kaksi palaa syödä). Seuraavalla kerralla laitankin sitten vain puoli desiä agavesiirappia kokonaisen desin sijasta. 

Tätä kakkua saa nirsompikin herkkusuu hyvällä omallatunnolla syödä (ellei tarkkaile painoaan), onhan tämä gluteeniton, maidoton, munaton, sokeriton ja täysin vegaani kakku.

Makoisaa kevään jatkoa toivotellen :)

1 kommentti:

  1. Näyttää todella hyvältä ja varmasti maistuu vielä paremmalta! Itekin voisin joskus kokeilla taas leipomista.

    VastaaPoista